Ивайло Мирчев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Днес започва

...
Ивайло Мирчев, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. Днес започва
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Днес започва третата година от руския “тридневен б...

Ивайло Мирчев, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Днес стартира третата година от съветския “тридневен блицкриг ”. Помните ли, че такава беше прогнозата и на Путин и на Радев? Въпреки неутолимия имперски апетит на Русия, Украйна се оказа сложна за усвояване. Оказа се незабравим съперник на мракобесието. Оказа се цялостна със смели, почтени хора, европейци по сърце. Всъщност Украйна се оказа героят на Европа. Включително и тъй като сподели, че “царят е гол ” и накара Европа и света да спрат да си затварят очите за това какво съставлява путиновият режим.

Освен да отбраняват страната си, украинците към този момент трета година пазят международния ред - подобен, какъвто го познаваме. Пазят Европа да не се трансформира в терен на всевъзможни упоритости. Защото, в случай че един буен деспот успее да си вземе каквото си изиска парче от непозната, суверенна страна, какво би спряло и други да предявят искания?

“Само луди хора без морал позволяват, че Русия може да нападне Украйна ” - по този начин беше споделила броени дни преди началото на войната говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Днес към този момент от дълго време знаем, че лудите хора без морал са от другата страна на това уравнение. А от нашата страна може да има единствено и само поддръжка за Украйна - продоволствена, оръжейна, техническа, политическа. Слава Україні! Героям популярност!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР